Unieke foodbeleving; van barbecue en workshops bij jou thuis of op locatie, tot live cooking, catering en een professionele kookstudio
HEESCH – Flames & Flavours by Ton is begin 2022 opgericht en sinds enkele maanden te vinden in het voormalige pand van Verkeersschool Kees van Iersel aan de Vinkelsestraat. Veel mensen weten Flames & Flavours al te vinden én er is zelfs al een samenwerking met De Eijnderic tot stand gekomen. Ton Colijn, horecaman in hart en nieren, runt het bedrijf samen met zakenpartner Klaartje Nelck.
“Met 30 jaar ervaring in de horeca weet Ton waarover hij praat. Hij heeft veel expertise, heeft talloze wedstrijden gewonnen, barbecue-evenementen verzorgd, gewerkt in sterrenrestaurants en een eigen cateringbedrijf gehad. Ton is echt van de smaak- en kookkunst”, vertelt Klaartje, die een enorme passie voor koken heeft, binnen het bedrijf voornamelijk zorg draagt voor de zakelijke kant, maar ook samen met Ton werkt aan de gerechten bij grotere events. “Ik word helemaal blij als ik zie dat mensen het naar hun zin hebben en lekker genieten met elkaar. Het samenbrengen van mensen, ja daar doe ik het voor.”
Producten van topkwaliteit
De kookstudio in Nijnsel werd op een gegeven moment te klein en toen het pand aan de Vinkelsestraat beschikbaar kwam, aarzelde Ton dan ook geen moment. “Dit pand is perfect voor het geven van kookworkshops en later ook teambuildingactiviteiten die we nu gestalte aan het geven zijn. We beschikken over een mooie keuken die dienst kan doen als kookstudio, op de bovenverdieping vinden straks teambuilding en vergaderingen plaats”, legt Ton uit om er meteen aan toe te voegen: “M’eating is de nieuwe naam van het bedrijf, maar omdat de naam Flames & Flavours goede naamsbekendheid heeft, houden we die naam aan voor de maaltijdkar op de markt. De naam Flames & Flavours blijft een onderdeel van het bedrijf M’eating.
Even terug naar de maaltijdservice. De maaltijden die op de kar verkocht worden, worden echt vers gemaakt van kwaliteitsproducten en zijn afneembaar voor een hele lage prijs, eigenlijk een bedrag waar je in deze tijd niet zelf voor kunt koken en zelfs lager is dan de kant-en-klaar-maaltijden van de supermarkt. “Winstgevend? Nee, absoluut niet! Maar wij geloven dat iedereen recht heeft op een gezonde, voedzame en lekkere maaltijd, óók mensen met een kleine portemonnee of mensen die alleen wonen. Ook zij mogen de verfijnde smaken van onze chef proeven. De maaltijdkar wordt straks gereden door iemand met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt”, vertelt Ton. Daarnaast wordt binnenkort ook geïnvesteerd in een heuse paardentrailer waar kookshows en barbecues mee kunnen worden verzorgd. En wist je dat Flames & Flavours zelfs ook kruidenmengsels maakt die zorgen voor unieke smaken. Deze smaakcombinaties kunnen mensen binnenkort ook zelf leren tijdens kruidenworkshops. De kruiden zijn nu al te koop.
Verwacht bij M’eating enkel producten uit het topsegment, waaronder wayguvlees en Black angus. Die mooie grote stukken vlees zijn inmiddels niet weg te denken op een barbecue. Ton: “Wil je liever iets anders? Alles is mogelijk. Ik lever topkwaliteit en ook haal ik graag producten uit de buurt, bijvoorbeeld ijs van een ijsboerderij in Vinkel, maar ook onze hamburgers komen uit Vinkel, onze asperges, die we gebruiken bij de aspergeworkshops, komen uit Nistelrode. Wat we kunnen, halen we uit de buurt.”
Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is erg belangrijk voor Ton en Klaartje. “Zo werken we uitsluitend met recyclebare maaltijdbakjes als duurzame wegwerp.”
Passie en kennis
Outdoor cooking en luxe, duurzame producten voor een heel betaalbare prijs; dat is waar M’eating voor staat. Klaartje: “We willen voor iedereen haalbaar zijn, leveren puur maatwerk en staan echt open voor iedere aanvraag. Met je collega’s na een teambuilding, training of vergadering genieten van bijvoorbeeld uitsluitend hapjes? Een barbecue voor je buurtvereniging? Tuinfeest, bruiloft, pizza-avond of echte culinaire hoogstandjes? Voor ons is niks te gek. Wij kunnen dit, en alles wat daartussen zit, bieden.”
Ton tenslotte: “Het gaat ons om het samenbrengen van mensen en de passie en kennis van koken en lekker eten overbrengen. Daar worden wij gelukkig van.”
Tekst: Milène Putters
Foto’s: Babs van den Berg